Niet voor iedereen is even duidelijk wat buitencoaching inhoudt. Snap ik. Buiten kan van alles zijn en coach al helemaal. Zoek maar eens op coach in google. Ongeveer 2.620.000.000 resultaten….

Kan dus geen kwaad om hier iets over te vertellen.

Coach is natuurlijk een veel te brede term en daarom hou ik het bij deze op lifecoach. Want dat is wat ik ben en levert vaak al genoeg vraagtekens op ;-).

Wat mij betreft is een lifecoach iemand die je helpt het leven te leiden zoals jij dat graag wilt. Op persoonlijk en op professioneel vlak. Dat blijkt vaak niet heel eenvoudig en daarom kan het fijn zijn hier wat hulp bij te krijgen. Een coach helpt je inzicht geven in jezelf, je drijfveren, je wensen en je kwaliteiten.

Uiteraard zal een lifecoach je ook naar je verleden laten kijken, maar belangrijker is het heden en de toekomst. Positiviteit, optimisme en oplossingsgericht denken passen hier bij.

Dat is het, in een notendop, want er valt nog zo veel meer over te vertellen.

Maar dat buiten dan? Ga je gewoon naar buiten ofzo? En hoe dan? En wat doe je dan?

Het buitengedeelte is wat het voor mij echt leuk maakt.

Op zo veel manieren is buiten fijn en helpt het buiten zijn om jezelf beter te begrijpen.

Alleen al het buiten in de natuur zijn zorgt er voor dat je rustiger wordt. Makkelijker toegang krijgt tot je gevoel. En dat is goed want vooral je gevoel vertelt je wat belangrijk voor je is. Waar je voor staat. Wat je drijft. Wie je bent.

Een stiltewandeling, dus wandelen zonder te praten, soms vergezeld van een kleine opdracht, versterkt dit en kan een mooie manier zijn om de sessie te beginnen.

Buiten zou je ook als een extra gesprekspartner kunnen zien. Eentje die je een spiegel voor houdt en altijd rake dingen over je weet duidelijk te maken. Allemaal metaforen die ervoor zorgen dat jij opeens snapt waar het om gaat. Zoals die boomstam die volledig bedekt is met klimop, die buizerd die achternagezeten wordt door een kraai, de regenbui die opeens naar beneden komt zetten, etc, etc…. Voor mij of iemand anders betekent het misschien wel niets, of iets anders dan voor jou. Maar voor jou klopt jouw betekenis altijd.

Daarnaast is het voor veel mensen veel makkelijker om te praten tijdens een wandeling dan tegen over elkaar in een kamer. Ik moet altijd denken aan vroeger, wanneer ik bij een vriendinnetje ging logeren. ’S avonds, met de lichten uit, als we eigenlijk moesten slapen, kwamen de echte gesprekken pas. Maar dat terzijde 😉

Trouwens, niet alleen wandelend praat het fijn, wat dacht je van bij een kampvuur!! Daarover later meer….

En zeker niet onbelangrijk: bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het ‘gelukshormoon’.

Mocht ik je interesse gewekt hebben en zou je het zelf eens mee willen maken? Of wil je eerst wat meer weten? Stuur me een mailtje of bel/whatsapp me voor een afspraak.

En wil je een keer willen ervaren hoe het is om een stiltewandeling te doen dan nodig ik je van harte uit!!